Тенденции и цветови схеми в интериора 2014

Мокетени плочи – офис
август 26, 2013
Цвят на 2014 – Искряща орхидея
декември 8, 2013
Мокетени плочи – офис
август 26, 2013
Цвят на 2014 – Искряща орхидея
декември 8, 2013

Институтът за цветове Pantone публикува своята прогноза за модерните цветове през следващата година. Според предложената палитра следващата година ще преобладават неутрални цветовете.  За топ цвят Пролет 2014 Pantone обяви Dazzling blue – Ослепително синьо.


Вижте и другите тенденции и цветови схеми в интериора

източник Tallbox.org

Innovative technocolor е палитра, която съдържа тонове на свежите и дълбоко тъмните цветове като тюркоазено, оранжево, тъмно лилаво, черно и т.н. Това е сравнително позната палитра от цветове, която е с нова интерпретация.


Physicality colors е доста силна комбинация на енергични и спокойни тонове. Цветове като „ковано желязо”, „сателитно сребърно”, античен мъх” и „ готическа маслина” взаимодействат доста смело с лечебните нюанси на „лавандула” , „сиво грозде” , „розово кафяво” и „сива мъгла”. Тази цветова палитра е доста близка и сходна с монохроматичния подход за дизайн.


Fluidity е тема с цветове в синьо студената палитра, като използва „смразяващо синьо”, „свежо синьо”с близки аналози в синьо-зелената схема и свежи контрастни елементи на портокал и диня. Ако сте от смелите и обичате цветовите съчетания, тази със сигурност ще Ви допадне!


Collage носи известна пикантност със себе си, като смесва само под тонове на определени цветове. Това е една колекция от „изгубени и забравени” цветове , които всъщност разполагат с доста голям чар и носталгия. Въпреки своите различния, заедно тези цветове образуват необичайно интересна картина. Част от цветовете са с интересните имена на : „ чай от роза” , „дълбоко червено” , „топла тиква” , „провинциално синьо” и т.н. Ако си падате по ретро интериор и усещането от него – то това са цветовете за Вас!


Intimacy е представена като нежната и мека, топла и същевременно неутрална палитра. Тези цветове са идеални за декориране на романтична спалня на младо семейство или детска стая за момиче.


Moda е типичната палитра, с която лесно се постига усещане за лукс и висша класа в интериора. Цветовете са светли и контрастни, драматични и ексцентрични. Използвайки тези цветове със сигурност ще изпъкнете пред приятели и семейство като човекът с доста добър и изтънчен вкус.


Tribal Threads показва пламенно разнообразие с цялото си великолепие. Цветовете са вплетени в идеята за етническите теми, като използвайки цветове от различни етнически групи е постигната универсална цветова комбинация.


Eccentricities е доста ексцентрична цветова палета, която Ви предизвиква в „двубой”! Смела смесица на невероятно различни и далечни цветове, един експеримент с резултатът на вдъхновяваща оригинална комбинация.

източник Tallbox.org

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.