Фасадна декорация

стенни покрития
Усещане за текстил в новите винилови стенни покрития
май 21, 2017
декоративни фрески
Декоративни фрески за антични и модерни стени
септември 3, 2017
стенни покрития
Усещане за текстил в новите винилови стенни покрития
май 21, 2017
декоративни фрески
Декоративни фрески за антични и модерни стени
септември 3, 2017

Фасадна декорация … тя променя външния вид на сградите до неузнаваемост. Благодарение на дизайна на екстериора, може да избегнете еднообразието и да се насладите на оригинални форми.

Гипсовите корнизи и елементи, като една от проявите на архитектурния стил, създадоха много възможности за оформяне на красиви сгради. Но красотата и елегантността на тези форми, изискват високо майсторство, голям труд и финансови разходи, но освен това и повече време за създаване.

С течение на времето, и благодарение на техническите и материални възможности на човечеството, под влиянието на технологичния прогрес бе създаден материал, който отвори нови хоризонти в декорирането на фасадата – фасадна декорация от полиуретан и експандиран полистирен.

В нашето портфолио може да откриете и двата вида фасадна декорация.

  • Фасадни декоративни профили и елементи от полиуретан – здрави и устойчиви на атмосферни условия елементи, производство на белгийската фабрика NMC.

===> За повече информациялинк към профилите и каталога.

  • Фасадни декоративни профили и елементи от експандиран полистиренлек, издръжлив, екологично чист материал, от който се произвеждат уникални и лесни за използване елементи за фасадата.

===> За повече информациялинк към профилите и каталога.

Елементите са покрити със защитен слой, който подобрява силата и издръжливостта на температурни и атмосферни влияния. Защитното покритието се състои от полимери и  минерални пълнители, мраморни частици, кварцов пясък, вода и други добавки, които предпазват от неблагоприятното въздействие на слънчевата радиация. Върху защитното покритие може да се прилага абсолютно всяка декоративна мазилка и бои на водна основа.

Довършителните декоративни елементи от фасадата на колекция Prestige Decor, са не само естетически, но и служат като надежден топлоизолатор.

  • Най-новото ни предложение са фасадни профили с възможност за скрито осветление.

===> За повече информациялинк към профилите и каталога.

Елементите на фасадна декорация, които може да откриете в нашето портфолио:

Корнизен профил – В зависимост от мястото му той може да бъде главен корниз, цокълен корниз, междуетажен корниз, надпрозоречен и подпрозоречен корниз и др. Обичайно се монтира под стряхата, като преход от фасадата към покрива.

Линеен профил – Хоризонтални декоративни профили, чиято функция е дискретно да очертае и раздели отделните нива и етажи на сградата.

Подпрозоречни профили – Елемент за екстериорна декорация, който се монтира в основата на прозоречния отвор.

Рамкови профили – Декоративни профили, които се монтират около краищата на врати и прозорци. Подчертават тяхното присъствие в общия декоративен план на фасадата.

Пиластри – Елемент с чисто декоративно предназначение. Четириъгълен, слабо изпъкнал от стена, с капител и база.

Колони, капители и бази – Колоната представлява вертикален елемент с архитектурно разработена глава (капител), кръгло сечение и база. Капител представлява горната, увенчаваща част на колоната/пиластъра. База представлява основата, под колона или пиластър. Колоната е един от основните декоративни елементи в архитектурата, пресъздаващ съответният архитектурен стил.

Фронтони, арки и сводове – Фронтона представлява завършек на фасадата във формата на триъгълник. Арката е сводова конструкция. Сводът представлява дъговидна конструкция с относително голяма дълбочина. Използват се и като декоративен елемент, оформящи врати, прозорци и други отвори в стените.

Ключов камък – Ключов камък се нарича клиновиден камък, отбелязващ върха на арка или свод, Използва се като декорация над портали, врати, прозорци и др.

Ъглов камък – Правоъгълни панели за ъглите по фасадните стени на сградата. Подчертават ъглите и имитират каменни плочи. Използват се, за да внушат сила и здравина на изграждащата линия.


Фасадната декорация, която предлагаме е олицетворение на най-добрите архитектурни традиции в съвременен материал! Той е идеален, изпитан във времето и ще Ви помогне да създадете свой собствен уникален стил.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.