Подовете не са това, което бяха – мокетените плочи

Релефът – новото измерение на интериора
септември 11, 2017
Цветовете в интериора – тенденции 2018
декември 3, 2017
Релефът – новото измерение на интериора
септември 11, 2017
Цветовете в интериора – тенденции 2018
декември 3, 2017

Решихме да обобщим за вас на кратко най-новото от областта на меките подови настилки, и по специално мокетените плочи.

При мокетените плочи на първо място говорим за предимствата на модулността, а те винаги са били: по-малко фира, възможност за частична подмяна на отделни плочи, лесна поддръжка.

Нова форма – дизайнът на мокетените плочи извървя дълъг път. Днес те се предлагат освен в традиционната, позната форма на квадрати 50х50см и на планки 100х25см.

Дигиталното принтиране – благодарение на новите технологии днес се съзвадат уникални дизайни.

Продукт на съвременните технологии са ембосираните мокетени плочи. Те създават усещане за триизмерност, като се променят под различните ъгли на светлината.

Random lay е умело проектиран произволен дизайн. Той позволява мокетените плочи да бъдат разположени в различни посоки, и в случайни шарки, създавайки индивидуален дизайн. Тук притеснение от производство различни партиди няма.

Биофилния дизайн е най-новата тенденция. Това означава включването на естествени елементи, като цветове и текстури близки до природата. Според изследванията биофилния дизайн увеличава комфорта, продуктивноста, креативноста и благополучието.

Мокетените плочи могат да се използват за създаване на широка гама от подови дизйнерски решения: от традиционния монтаж от стена до стена на един и същи вид плочи, до комбиниране на плочи от различни цветове и оформяне на отделни кътове и ходови линии. Комбинация с ярки цветове е топ тенденция.

Галерия

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.