ГЕНДЕНЦИИ В ИНТЕРИОРА
Цветовете в интериора – тенденции 2019
ноември 17, 2018
икор тенденции
Тайната на успешната година
декември 31, 2018
ГЕНДЕНЦИИ В ИНТЕРИОРА
Цветовете в интериора – тенденции 2019
ноември 17, 2018
икор тенденции
Тайната на успешната година
декември 31, 2018

Да поговорим за хюга в очакване на най – уютния сезон от годината.

Историята на хюга може да се проследи далеч назад във времето, но световната популярност е едва от 2016г., когато попада в челната десятка на класацията на Oxford Dictionaries за дума на годината.

Думата hygge е с норвежки произход, където е означавала успокоявам, близко до английското hug – прегръдка, но през 16-ти век влиза в датския език.

Днес хюга няма конкретен превод, а е определението на датчаните за щастлив живот.

Хюга е философия, начин на живот и на мислене, правилник за хармонизиране със света, упътване за създаване на комфорт, който от физически се превръща и в душевен.

Хюга е уют, спокойствие, емоция.

Хюга е да бъдеш благодарен, да изпитваш радост от дребните неща.

Хюга тренда е популярен в интериора, като символ на комфорт и уют.

Основни хюга инструменти в интериора:

  • Може да внесете уют като декорирате дома по нов начин, вдъхновен от сезона

  • Естествени материи – като вълнени килими. Вълнените килими внасят топлина, атмосфера и комфорт. Освен това са хипоалергичен материал и естествено устойчиви на замърсявания.

  • Допълнително осветление – Осветлението е задължителен елемент от хюга. Скритото осветление, може да бъде много ефектно. То създава комфорт на всеки интериор.

Хюга се нарича всичко – от „изкуството да създаваш атмосфера на интимност“, „комфорт за душата“ и „липсата на дразнители“ до „да изпитваш удоволствие от наличието на успокояващи неща“, „споделени моменти на уют“ и „да пиеш какао на светлината на свещи“.

„Малък наръчник по хюга“ е приятна и вдъхновяваща книга за четене, от Майк Викинг. Тя пресъздава това топло усещане, както и широкото значение на думата хюга.  Пожелаваме на всички да могат да усещат и да се наслаждават на малките неща в живота, защото в крайна сметка те се оказват най-важни!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.