Кампания „Спрете калта на входа“ 2019
октомври 27, 2019
тренд бюлетин икор 2020
Тренд бюлетин – Да започнем годината със стил
януари 4, 2020
Кампания „Спрете калта на входа“ 2019
октомври 27, 2019
тренд бюлетин икор 2020
Тренд бюлетин – Да започнем годината със стил
януари 4, 2020

Интериорните тенденции и тяхното познаване са важен фактор в интериорния и дизайнерски сектор. По-долу събрахме основни интериорни тенденции 2020.

В началото на ново десетилетие виждаме, по-гъвкав начин на мислене, по отношение на декорирането на интериорните пространства.

Оптимистично усещане и нов подход към благосъстояние са в основата на цветовата посока за 2020 г. Домът се превръща в пространство за отразяване на това положително потребителско настроение, което се проявява по два начина: чрез спокойни, но фино ангажиращи цветове и радостни, но изтънчени цветни акценти.

Институтът за цветове Pantone, пусна 72 цвята в осем цветови палитри, които предлагат на дизайнерите „необичаен и оригинален подход“ към декора на дома и интериора за 2020 г.

Нова ера

2020 г. е едновременно нова ера и нова зора. Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Института за цветове на Pantone, прогнозира, че тази нова ера ще засили идеята, че приглушените и живи тонове могат да съществуват съвместно.

Леатрис Айземан споделя, че черно-белите райета, припокрити с друг мотив, ще бъдат една от най-горещите тенденции. Друга интериорна тенденция ще бъдат искрящите метали, като златото, използвано с неочаквани материали като дърво. Друга тенденция, на която трябва да се обърне внимание, са филцовите продукти, които стават популярни, както и перата.

8 цветни палитри PANTONE Home + Interiors 2020

За 2020 г. Pantone прогнозира 8 разнообразни цветови палитри в декорирането на интериора с безкрайни модели и комбинации.

  1. Metropolis – блясък, индустриален блясък. Мрачен, по-мрачен и по-градски, изтънченост и лукс с много метални тонове
  2. Trekking – ежедневен комфорт.
  3. Skill Set
  4. Prints Charming – креативна, повлияна от художествената форма на татуировките.
  5. Beyond the Pale – модерна и пастелна комбинация, поглед към глобалното многообразие.
  6. Tempered Tastes – неутрални и органик.
  7. Show Stopper –ярки цветове, микс от неочаквани цветови комбинации и модели.
  8. Tea Garden – простота, хармония, спокойствие.

Още актуални цветови комбинации и интериорни тенденции 2020 в картина:

ЦВЯТ НА ГОДИНАТА 2020

PANTONE 19-4052 Classic Blue Класическо синьо

„Вдъхващ спокойствие, увереност и свързаност, този устойчив син оттенък подчертава желанието ни за надеждна и стабилна основа, върху която да надграждаме, когато прекрачим прага в новата ера.“

„Синя хармония“ е цветът на България за 2020 година.

 
Един от най-красивите нюанси на синьото – Синя хармония – бе избран за Цвят на 2020 година. Това ще бъде цветът за България, който ще определя тенденциите и предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца.
Изборът на актуален за България „Цвят на годината“ е инициатива на „Оргахим“, която се провежда за 5-ти път и дава погледа на професионалната гилдия към възможностите за работа с цветовете. Целта й е да зададе локален тренд, който да подпомага потребителите в избора на бои и материали за декорация.

Да видим какви цветове на годината определиха и другите авторитети в бранша.

За американската марка бои Benjamin Moore това е: First Light 2102-70.

за Dulux цветът на година 2020 е: Tranquil Dawn

Ако значението на цветовете по фън шуй е важно за вас, трябва да се насочите към цветовете на знака Метал – Бяло, Сиво и Златно и цветове на Водата, която управлява зодия Плъх, а именно Синьо и Сиво.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.