2021 Тенденции в интериора

Цветовете в интериора 2021
декември 13, 2020
Каталог Noel & Marquet 2021
Каталози 2021
януари 2, 2021
Цветовете в интериора 2021
декември 13, 2020
Каталог Noel & Marquet 2021
Каталози 2021
януари 2, 2021

Има две групи тенденции в интериорния дизайн. Първата е дългогодишна, тя не е при нас за първи сезон. И едва ли ще загуби своята актуалност през следващите няколко години.

Втората група са микротрендовете. Те са възникнали под влиянието на настоящата 2020г., и условията свързани с ковид-19. Каквото и да се каже, такова глобално събитие не може да премине незабелязано за всички сфери на живота, включително интериора.

Събрали сме основни насоки и трендове, по отношение на цветове, форми и дизайн, които ще продължават да бъдат актуални през следващите две години 2021 и 2022г.

Основна тенденция в интериорния дизайн през 2021 и 2022г. ще бъде комфортът и близостта до природата.

Това може да бъде постигнато чрез използването на естествени материали, както и на материали притежаващи визията на естествените, които запазват цветовата палитра на естественото непроменена.

Най-модерните стилове ще продължат да бъдат стилове, като еко, рустик, индустриален, както и смес от стилове като джапанди, еклектизъм.

Индивидуализъм е новото, което идва и основна идея на бъдещия дизайн и интериор. Отхвърлянето на масовия характер и акцентът върху индивидуализма, толкова важен и толкова интересен е мисия на интериора 2021 – 2022.

По отношение на използваните материали, тенденциите на 2021 са насочени към:

Използване на прегради, за създаване на максимално удобна за човек среда на живот, за работа или за почивка.

Метал

Естествено дърво

Оригинално покритие с естествен камък

Естествени тъкани

Ще остане актуално скритото LED осветление

Основни тенденции по отношение на стилове и цветове:

Нюанси на синьо

По-тъмно синият цвят ще бъде тенденция през 2021 година. Новото черно, подходящо за създаване на елегантни и съвременни пространства.

Неутрални цветове

Неутрални цветови схеми. Идеални за създаване на по-интимна и приветлива среда.

Сиво

Сивите тонове са студен неутрален цвят, свързващ технология и модерност за създаване на елегантни пространства.

Натурални цветове и материали

Тенденция на декора, основана на привличането на природата в домовете ни и укрепване на връзката човек-природа. Естествени и органични материали, силно декорирани, за да ни напомнят за външния живот, създавайки смесен интериор с природата.

Нотка цвят

Въпреки, че приглушените тонове, носещи усещане за спокойствие са модерни, никога не е излишно да вкарате малко цвят в интериора. Ако искате да въведете малко цвят, не забравяйте да изберете чисти тонове, които се съчетават добре с неутрални, като землисти кафяви, сини и зелени.

Светло дърво

От скандинавските вдъхновения светлото дърво ще продължава да бъде тенденция за интериора. Този материал ще се използва не само за подови настилки, но и за покриване на стени и тавани.

Светлите дървета в суровия си цвят и естетика ще бъдат акцент в многофункционалните пространства.

Модерен рустик

Смесица между старо и ново. Този стил съчетава комфорта на интериора с нотка на съвременност. Нова интерпретация на класическите времена.

Face line graphic art

Тенденция в дизайна, присъстваща и идваща от онлайн света. Напоследък тази тенденция от графичното изкуство се възражда в интериора чрез декорация и аксесоари за дома.

Индустриален стил

Индустриален стил за многофункционални среди на обитаване. Съвременен стил, подходящ за хибридни домове, създавайки едно пространство за живот, забавление, хранене и приготвяне на храна.

Заоблени форми

Това не е нова тенденция, но се формира не толкова отдавна. Днес строгите линии и оформления са смекчени от мебели без ъгли.

Устойчив модерен дизайн

Тенденциите в интериорния дизайн 2021 ще определят нова ера в разработването на устойчив дизайн, независимо дали в мебелите или в модата.

Новите биопластични материали, повторно използваните материали, нови и необичайни материали и ниското въздействие върху околната среда ще бъдат предстояща тенденция в дизайна.

Луксозна и минималистична нотка

Тенденцията е да има луксозни минималистични дизайнерски пространства или предмети, материали, мебели и аксесоари с луксозна нотка, ръчно изработени и направени от по-чисти материали.

Елегантен лукс с елементи на арт деко от 20-те години на миналия век: симетрична организация на пространството, позлатени детайли, благородни цветове, много огледала.

Smart homes и интелигентни технологии

Акцент върху най-новите технологии и съвременните материали.

Днес технологията играе огромна, понякога дори ключова роля в интериорния дизайн. Потребителите имат възможност за създаване на иновативен и технологичен умен дом, чрез системи за автоматизация и дистанционна управление.


Вижте още: Цветовете в интериора 2021

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.