Цветовете на 2023 в интериора

тренд 2022
Тренд бюлетин 2022
декември 31, 2021
Интериорни тенденции 2023
януари 8, 2023

Цветовете на 2023 в интериора са разнообразни, и всички са предназначени да внесат усещане за топлина, комфорт и елегантност в нашия дом. Повечето от тези нюанси стоят добре в почти всяка стая на дома и се съчетават с почти всеки стил на интериорния дизайн.

Да разгледаме цветовeтe на 2023 в интериора:

Цветови тенденции

Цветовете, които използваме в домовете си, силно отразяват нашите индивидуалности и стил. Докато някои от нас гравитират към класически цветове, други са по-склонни да добавят дръзки цветови тонове към интериора си.

Богати, наситени и топли естествени нюанси

През 2023г. ще виждаме по-богати и наситени цветови тонове в сравнение с миналата година.

Дълбоко наситените нюанси, открити в дивата природа, са във възход и са вдъхновени от всичко – от тропическите цветя и океана, до въглерода.

Земни тонове

Кафяви, зелени и неутрални ще бъдат популярни цветове през 2023г. Използвайте тези тонове, за да създадете успокояваща и спокойна атмосфера в дома си.

Експертите определят паприка, жълто и всеки нюанс на кафявото, а също и аква нюансите да бъдат едни от най-горещите цветове на годината.

Неутрали

Основно изискване за цвят на 2023г. е многоообразието. Неутралните цветове често притежават това качество, но не е задължително това да са неутралите, които сме свикнали да виждаме.

Те могат да имат розови, жълти, лилави или сини нюанси. Неутралното не е задължително да е бяло, бежово или сиво, може да бъде цвят или да има цветни нюанси.

Смели и ярки цветове

През 2023г. смелите и ярки цветове ще бъдат на мода в домашния декор. От ярки стени до мебели в дръзки нюанси, или малки акценти.

Цветовете на експертите в бранша

Всяка година експерти от всички водещи марки бои в света избират своя COTY цвят на годината. Често избират един актуален цвят, придружен от цветова палитра с нюанси, които идеално допълват цвета на годината.

Тези модерни цветове не се появяват само като цветове на стените в домовете ни. Но те са видими във всяка форма на изкуството, от модата до графичния дизайн и дори технологията.

Pantone

Pantone избра Viva Magenta за свой цвят на годината.

Viva Magenta е хибриден цвят, включващ топли и студени нюанси, пурпурен цвят с контрастни нюанси. Нестандартен нюанс за нестандартно време.

Искрящ, наситен нюанс, вкоренен в природата, вдъхновен от естественото багрило кохинил – едно от най – ярките в света. Дързак, бликащ от креативност, поощряващ експериментите и самоизразяването без ограничения.

Viva Magenta вече е популярен в света на модата и красотата и сега си проправя път към света на интериора. Можете да използвате този цвят в интериора чрез декоративни елементи и акценти, или да бъдете по-смели и да го включите в мебелите или стените.


Benjamin Moore

Бенджамин Мур избра Raspberry Blush за свой цвят на 2023г. Raspberry Blush е весел коралово розов нюанс. Това е много харизматичен цвят, който можете да добавите като ярък цветен акцент, но можете също така да бъдете смели и да боядисате цяла стая в този жив нюанс.Sherwin Williams

Sherwin Williams избра Redend Point като свой цвят за 2023г. Redend Point е топъл бежов нюанс, който стои добре като топъл цветен акцент в комбинация с по-студени цветови тонове. Но може да се използва и като топъл неутрален тон за всяка стая във вашия дом.

Цветът се определя като не прекалено светъл или твърде тъмен, не твърде мрачен или прекалено сладък. Поради това е перфектен неутрален цвят със среден тон за използване в дома.


Dulux

Компанията за бои Dulux избра Wild Wonder за свой цвят на 2023г. Wild Wonder е естествен жълт тон, който ще ви помогне да пренесете природата от вън вътре. Той е фин, нежен и успокояващ. Точно толкова, колкото е нужно, за да освежи и облагороди дома и офиса.

Без да се натрапва, без да „крещи“ – витален, стилен, лек.


Оргахим

Българският бранд Оргахим избра цвят хамелеон от прекрасно зелено и сиво. С името Мурсала, цвят вдъхновен от природата.WGSN

Водещият специалист по прогнозиране на потребителски тенденции, анонсира палитра от 5 ключови цвята за 2023/2024г.Фън Шуй

Привържениците на Фън Шуй са категорични, че най-щастливите цветове за предстоящата година ще бъдат черно, синьо, зелено и бяло. Комбинирайте ги с кафяви или жълти нюанси.


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.