Цветовете на 2023 в интериора

тренд 2022
Тренд бюлетин 2022
декември 31, 2021
Интериорни тенденции 2023
януари 8, 2023
тренд 2022
Тренд бюлетин 2022
декември 31, 2021
Интериорни тенденции 2023
януари 8, 2023

Цветовете на 2023 в интериора са разнообразни, и всички са предназначени да внесат усещане за топлина, комфорт и елегантност в нашия дом. Повечето от тези нюанси стоят добре в почти всяка стая на дома и се съчетават с почти всеки стил на интериорния дизайн.

Да разгледаме цветовeтe на 2023 в интериора:

Цветови тенденции

Цветовете, които използваме в домовете си, силно отразяват нашите индивидуалности и стил. Докато някои от нас гравитират към класически цветове, други са по-склонни да добавят дръзки цветови тонове към интериора си.

Богати, наситени и топли естествени нюанси

През 2023г. ще виждаме по-богати и наситени цветови тонове в сравнение с миналата година.

Дълбоко наситените нюанси, открити в дивата природа, са във възход и са вдъхновени от всичко – от тропическите цветя и океана, до въглерода.

Земни тонове

Кафяви, зелени и неутрални ще бъдат популярни цветове през 2023г. Използвайте тези тонове, за да създадете успокояваща и спокойна атмосфера в дома си.

Експертите определят паприка, жълто и всеки нюанс на кафявото, а също и аква нюансите да бъдат едни от най-горещите цветове на годината.

Неутрали

Основно изискване за цвят на 2023г. е многоообразието. Неутралните цветове често притежават това качество, но не е задължително това да са неутралите, които сме свикнали да виждаме.

Те могат да имат розови, жълти, лилави или сини нюанси. Неутралното не е задължително да е бяло, бежово или сиво, може да бъде цвят или да има цветни нюанси.

Смели и ярки цветове

През 2023г. смелите и ярки цветове ще бъдат на мода в домашния декор. От ярки стени до мебели в дръзки нюанси, или малки акценти.

Цветовете на експертите в бранша

Всяка година експерти от всички водещи марки бои в света избират своя COTY цвят на годината. Често избират един актуален цвят, придружен от цветова палитра с нюанси, които идеално допълват цвета на годината.

Тези модерни цветове не се появяват само като цветове на стените в домовете ни. Но те са видими във всяка форма на изкуството, от модата до графичния дизайн и дори технологията.

Pantone

Pantone избра Viva Magenta за свой цвят на годината.

Viva Magenta е хибриден цвят, включващ топли и студени нюанси, пурпурен цвят с контрастни нюанси. Нестандартен нюанс за нестандартно време.

Искрящ, наситен нюанс, вкоренен в природата, вдъхновен от естественото багрило кохинил – едно от най – ярките в света. Дързак, бликащ от креативност, поощряващ експериментите и самоизразяването без ограничения.

Viva Magenta вече е популярен в света на модата и красотата и сега си проправя път към света на интериора. Можете да използвате този цвят в интериора чрез декоративни елементи и акценти, или да бъдете по-смели и да го включите в мебелите или стените.


Benjamin Moore

Бенджамин Мур избра Raspberry Blush за свой цвят на 2023г. Raspberry Blush е весел коралово розов нюанс. Това е много харизматичен цвят, който можете да добавите като ярък цветен акцент, но можете също така да бъдете смели и да боядисате цяла стая в този жив нюанс.Sherwin Williams

Sherwin Williams избра Redend Point като свой цвят за 2023г. Redend Point е топъл бежов нюанс, който стои добре като топъл цветен акцент в комбинация с по-студени цветови тонове. Но може да се използва и като топъл неутрален тон за всяка стая във вашия дом.

Цветът се определя като не прекалено светъл или твърде тъмен, не твърде мрачен или прекалено сладък. Поради това е перфектен неутрален цвят със среден тон за използване в дома.


Dulux

Компанията за бои Dulux избра Wild Wonder за свой цвят на 2023г. Wild Wonder е естествен жълт тон, който ще ви помогне да пренесете природата от вън вътре. Той е фин, нежен и успокояващ. Точно толкова, колкото е нужно, за да освежи и облагороди дома и офиса.

Без да се натрапва, без да „крещи“ – витален, стилен, лек.


Оргахим

Българският бранд Оргахим избра цвят хамелеон от прекрасно зелено и сиво. С името Мурсала, цвят вдъхновен от природата.WGSN

Водещият специалист по прогнозиране на потребителски тенденции, анонсира палитра от 5 ключови цвята за 2023/2024г.Фън Шуй

Привържениците на Фън Шуй са категорични, че най-щастливите цветове за предстоящата година ще бъдат черно, синьо, зелено и бяло. Комбинирайте ги с кафяви или жълти нюанси.


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.