Цветовете на 2023 в интериора
декември 11, 2022
Тренд бюлетин 2023
януари 8, 2023
Цветовете на 2023 в интериора
декември 11, 2022
Тренд бюлетин 2023
януари 8, 2023

Пълното предекориране на дома всеки път, когато тенденциите за предстоящата година се засилят, е нереалистично. Но е трудно да не се вълнуваме и да не развихрим нашето въображение за това как може да приложим някои от тях в собственото си интериорно пространство – дори малко.

В крайна сметка не става въпрос толкова за това, “което е тенденция“, а да се почувстваме като у дома си и да създадем пространство, което отразява нашата лична история.

Какви интериорни тенденции да очакваме като актуални през 2023:

Тенденциите са циклични и в момента се радваме на много препратки от 30-те години, комбинирани със стила на 70-те години на миналия век.

По-топли цветови палитри

През 2023г. се стопляме с богати шоколадови и карамелени дървесни тонове. Кафявото се завръща, прецизно капсулирайки както ретро тенденцията от 70-те години, така и интереса към всичко естествено.

Осветление

Осветлението е вторият най-важен елемент от дизайна в нашия дом след цвета. Скрито или директно, правилно проектирано то придава ефектен, модерен и динамичен вид на всеки интериор.

Флорални акценти

През 2023г. внасяме повече уют в домашния дизайн чрез акценти с флорални щампи от тапети до интериорен текстил. Като особено популярни са цветовите тонове, които носят усещане за спокойствие.

Тъмни тапети

Тъмните тапети могат да изглеждат много елегантно с правилен дизайн на помещението и комбиниране с други елементи от интериора.

Декоративни бордюри и рамки

Декоративните бордюри дават на помещенията задършен вид. С тях може да обособите отделни зони или да добавите дизайнерски акцент.

Арки и заоблени форми

Арките и заоблените форми си проправят път в интериора от известно време. Тази тенденция в домашния декор ще продължава и през 2023г.

3D текстури, релефи и щапми

Използването на материали с релефи и 3D текстури ще продължава да бъде актуално и през 2023г.

Еко материали

Естествени материали или с визия на естествените за стени и подови настилки.

Каменни материали

През 2023г. отново ще станем свидетели на възобновено използване на най-красивите природни материали, мрамори с различни цветове като наситено зелено, кафяво и бордо, както и варовик, бетон, травертин.

Теракота

Теракотата определено се възражда, осигурявайки рустикална, земна текстура. Подходяща за интериор стил селска къща, за кухни и бани.

Биофилен дизайн и устойчиви материали

Темата за включването на природата в интериорните елементи ще продължи да бъде преобладаваща в облицовките и обзавеждането. Ще видим цветове, вдъхновени от природата, като по-меки зелени и сини, които са успокояващи и приятни за окото.

Виждаме много хора да пренасят външното вътре. Те искат естествени предмети в къщата си – кошници, растения или маси от естествено дърво. Внасянето на тези външни елементи в интериора наистина храни душата.

Готик интериори

Готическият дизайн е богато наслоен и завладяващ, с много тъмни нюанси. Разпръснати завеси, сводести огледала, скулптури и пищни полилеи са нещо обичайно за този стил. И с малко съвременен привкус, такива интериори могат да бъдат както запомнящи се, така и много елегантни и удобни за живеене.

Арт деко

Преразглеждането на стилове от миналото е любимо в индустрията. И тъй като интериорите се отдалечават от абсолютния минимализъм, виждаме подновен интерес към по-декоративни стилове, като арт деко.

Очаква се по-ярките цветове, геометричните шарки и симетрията на арт деко да превземат тенденциите в интериорния дизайн.

Винтидж

Очарованието на този стил се крие в перфектното комбиниране на ново и старо.

И използването на нежни неутрални цветове, естествени материали, флорални тапети, дървесни подове и килими, обемни завеси и декоративни възглавници.

Wellness декор

През последните години уелнесът се превърна в гореща тема и ще продължава да бъде. Създаването на уютен интериор, който да предразположи към релаксация.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.