ALTRO – настилките, които не се пързалят, дори когато са мокри !

Световен лидер в производството на безопасни подове

Пълен каталог в PDF може да изтеглите и разгледате от тук – Каталог ALTRO.pdf


ALTRO SAFETY FLOORING са специални непързалящи се винилови подови покрития, произвеждани от английската фирма ALTRO FLOORS повече от 60 години. ALTRO FLOORS е Световен концерн с над 90 представителства по цял свят и годишни продажби над 7 млн. квадратни метра ALTRO.

Настилките ALTRO са универсален и безопасен под, който няма аналог. Проектиран е да запълни празнината между двете крайности – грапавите подове, които не се пързалят, но са трудни за почистване и гладките, лесно почистващи се, но много хлъзгави повърхности.


КОНСТРУКЦИЯ:

Патентованата уникална структура на ALTRO се състои от еластичен висококачествен винил с вградени в него противохлъзгащи гранули, които са равномерно разпределени по цялата дебелина на материала и осигуряват устойчивост на износване и пързаляне като същевременно подът остава лесен за почистване.

Това се постига като при много лек натиск върху еластичния винил (телесно тегло), частиците излизат на повърхността и осъществяват сцепление, като предпазват от хлъзгане. Когато настилката е освободена от напрежение, частиците се прибират обратно надолу и подът възвръща оригиналната си гладка, лесна за почистване повърхност.

altro sastav


ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОИЗВОДСТВО:

Традиционен метод

Популярния ALTRO SAFETY FLOORING включва силициев карбид (карборунд) и в някои колекции оцветен кварц и се характеризира с  блестяща повърхност.

Ново поколение

Новото поколение ALTRO SAFETY FLOORING включва само алуминиев оксид вместо силициев карбид. Алуминиевия оксид е устойчив и прозрачен и осигурява матовата повърхност без познатите бляскави частици.


ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Безопасното подово покритие ALTRO е създадено за да задоволи много и най-разнообразни експлоатационни изисквания:
– Устойчивост срещу пързаляне
– Висока износоустойчивост
– Устойчивост на натоварване / транспалетни колички, електрокари /
– Бактериоустойчивост – защита срещу появата на гъбички и плесени
– Химическа и киселинна устойчивост
– Водонепропускливост
– Антистатичност
– Трудногоримост
– Монолитност – без фуги
– Гъвкавост и лесен монтаж в труднодостъпни участъци с възможност за експлоатация веднага след полагането
– Хигиеничност – лесно почистване и поддръжка
– Богата цветова гама с възможност за декорация и колекции от 2 до 4 мм, предназначени за зони с леко, средно и тежко натоварване
– Дълъг експлоатационен срок – над 20 години


ПРИЛОЖЕНИЕ:

Всичко това прибавено към красивия външен вид и възможността за атрактивни дизайнерски решения прави тази настилка излючително подходяща за места, където безопасността и хигиената са от решаващо значение:
– Хранително – вкусова промишленост, заведения за обществено хранене, кухни, складови помещения и навсякъде където се преработват или предлагат храни и напитки
– Търговски центрове, места за отдих и развлечние
– Здравни заведения, лаборатории
– Образование, социални заведения
– Рецепции, офиси
– Коридори, стълбища, рампи
– Зони около басейни, тоалетни, душ зони

Относно видовете и приложението на колекциите прочетете повече в статията ===> Безопасни винилови настилки и многообразното им приложение


Монтаж

Стандартните техники за инсталиране на винилови подове са приложими и за „ALTRO“. При монтаж на настилката и поставянето на заваръчните шнурове във влажни или мокри помещения е необходимо да се спазват инструкциите на завода-производител

Необходими изисквания за пода, върху който ще се поставя ALTRO:
„ALTRO“ се монтира върху здрав, чист и сух под, който трябва да бъде гладък и равен. Поставянето трябва да се извърши съобразно вътрешните и външни стандарти. Ако пода, въху който ще се монтира „ALTRO“ е в непосредствена близост с повърхността на почвата, то той трябва да съдържа влагонепроницаема мембрана. При липса на такава – да бъде поставена.

Лепила:
„ALTRO“ предлага пълна гама от лепила.
a) При нормални условия се препоръчва използването на акрилни лепила
b) За вертикални повърхности се използва контактно лепило
c) В помещения, подложени на интензивно чистене, резки температурни промени или където значителни количества течности ще имат по – продължителен контакт с покритието, се препоръчва епоксидно или полиуретаново лепило
d) За антистатичните подове се използва електропроводимо лепило

Спояване:
Всички съединения трябва да са горещо споени с помощта на пистолет с горещ въздух и заваръчен шнур, който може да бъде в същия или контрастен цвят на настилката. В резултат на това се получава един монолитен под без фуги.

Запечатка:
Всички краища на настилката трябва да се запечатат за да се избегне проникване на влага под „ALTRO“. За сигурна запечатка се използва лепилото „Altro Special Resin“. В местата, където елементи от оборудването – тръби, метални краища на канали и др. изпъкват от настилката, трябва да бъде оставяно разстояние от 3 mm за запълване с Altromastic.

Гаранция:
Като основен представител и вносител на Английската подова настилка ALTRO, фирма „ИКОР “ ООД разполага с професионално обучен екип, който монтира подовата настилка в съответствие с изискванията на завода – производител и гарантира за нейното качествено изпълнение.

При сключен договор за инсталиране на подово покритие ALTRO SAFETY FLOORING  Вие получавате гаранция за качество на покритието съответно:

· 2 mm дебелина на настилката – 7 години заводска гаранция
· 3 mm дебелина на настилката – 10 години заводска гаранция
· 4 mm дебелина на настилката – 14 години заводска гаранция

Безопасни подови настилки Altro – ИКОР

За повече информация може да посетите страницата на завода ALTRO UK